vrijdag 10 december 2010

Zeist

Er kwam weer eens een leuke aanbieding in de mail voorbij en m'vrouw de Vries, immer in voor een uitje, drukte snel op de 'Boek Nu' knop. Hopla. Een weekendje Zeist in de pocket. En dan?? Dan ga je. Naar Zeist. Waar eigenlijk niets noemenswaardigs is, behalve dan misschien het Slot.

We hadden een prima kamer in hotel Figi met uitzicht op het oude postkantoor. Een vreemd hotel want ook Theater en Bioscoop. Alsof er dingen gebeuren in dat hotel waar je nét niet op tijd bij was, of vanaf wist. En dat je dan een film als 'New Kids Turbo in die bios gaat zitten kijken... in een zaal vol doorgesjeesde pubers. BAM jongûh! Dat doen we dus geen tweede keer. Jongûh.

Wat deden we wel? Beetje slenteren door het centrum van Zeist. Erg uitgestrekt met brede straten, haast boulevards. Een uit de kluiten gewassen provinciestadje waarvan de sfeer nou niet direct uitnodigend was om je er echt thuis te voelen.

Shoppen was wel erg goed te doen in dit stadje en uit eten gaan was ook niet verkeerd. Op zondag bezochten we als sluitstuk nog even het Slot Zeist en daarna was het weer rap op huus an. Je bent even weg, dat klopt. Maar thuiskomen was dit keer prettiger dan het weekendje-weg. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten