donderdag 22 juli 2010

Dagje Quimper

We begonnen onze dag wat vroeger dan gewoonlijk omdat we deze dag op pad zijn geweest naar de derde stad van Bretagne, Quimper. De bretons zeggen Kèmpèr. Wat een geweldig mooie oude stad. Veel sfeer, veel gezellige winkeltjes, crèperies, veel schoenenwinkels (allemaal voor de petieterig kleine Franse voetjes, dus geen nieuw schoeisel voor mij)
Een broodje bij een 'Subway' smaakte verrassend goed, in Nederland loop ik die zaak altijd voorbij omdat ik denk dat het niets is. Integendeel. De eigenaar/uitbater vroeg bij onze aanblik direct: 'Swedish? Non? Dutch?' en begon wat eenvoudige woordjes Nederlands tegen ons te praten. Erg grappig. De charmeur bleek in een ver verleden een vriendin in Laren gehad te hebben gehad en gedurende die 2 jaar toch nog iets van onze taal te hebben opgepikt. Leuk hoor. 'Tot ziens' zei hij accentloos, bij het afscheid.

In Quimper was van alles te doen in verband met een of ander week-durend Bretons festival. De doedelzakken waren niet van de lucht. Ook veel oude ambachten in live actie, erg interessant voor mejuffrouw Rinsma, knap om klompen te maken van een stuk hout! En de scharensliep was goed voor de Victorinox, die is weer vlijmscherp!

Heerlijke biologische (dé trend in Frankrijk) galettes en crèpes gegeten op het boterplein, wat een feest. Glaasje cider erbij, gaat er allemaal goed in. We hebben het droog gehouden en hebben de auto in een parkeergarage gestald, à €0,30 per uur. Sommige dingen zijn hier buitenproportioneel geprijsd. Soms gunstig en soms ongunstig. Maar je kunt niet alles hebben zeggen ze dan. En ze hebben gelijk.

Rinsma zit 'du moment' live de radio Tour de France te luisteren. Arme ziel. Ruim 2 weken geen tv betekent ook dit grootste evenement te moeten missen. Zelfs in het land van herkomst. Maar gelukkig kan hij nu even via internet de spannende etappe beluisteren.

Morgen geen regen meer, beloven 'ze'. Dus dan zullen we onze aktieradius vanzelf weer verkleinen. Het zwembad roept!

A bientôt!

1 opmerking:

  1. Yes, weer een update, wel niet de Tour kunnen kijken in France, maar in Dutch wel mee kunnen genieten van jullie avonturen, alsof ikzelf een beetje meereis in gedachten! Errug leuk! De foto's, de heerlijke verhalen. Ik geniet ervan! Ga zo door en blijf genieten!

    Liefs MXx

    BeantwoordenVerwijderen