donderdag 29 juli 2010

Versailles en meer

Gisteren waren we rond een uur of vijf in het Holiday Inn hotel met zwembad waarvan het zwembad wegens technische redenen gesloten was. Na een kort ritje in de buurt reden we langs het Museum voor Toile de Jouy en toen realiseerde ik me pas dat deze beroemde soort stof uit dit kleine schattige dorpje komt. Nooit geweten.

We hebben de film Marie Antoinette van Sophia Coppola, die ik 'toevallig' (?) in de tas gestopt had, bekeken en dat was een leuke voorbereiding op ons bezoek van vandaag aan Versailles.

Wát een pracht en praal! Wat een overweldigende plek. En wat een toeristenfabriek. We zijn er inmiddels wel een beetje achter dat we niet erg geschikt zijn voor het massatoerisme maar als je wat highlights wilt zien zul je er soms toch aan moeten toegeven. En het was beslist de moeite waard hoor. De spiegelzaal in het chateau is iets om nooit meer te vergeten, het is de meest centrale plek in het paleis met het beste uitzicht op de tuinen, en met de meeste spiegels ooit. We hebben aan de lopende band foto's gemaakt en vanaf 10:00 uur tot 's middags 16:00 zijn we eigenlijk continu op de been geweest. Een korte tussenstop om iets te eten en te drinken maar verder was het meedeinen in de toeristenrace.

Inmiddels zitten we in een eenvoudig Campanille hotel in Nanterre, een voorstadje van Parijs. Er is niets te doen en de kamers zijn armzalig maar er is wél gratis WiFi! Dus we zullen er straks, na het eten, nog wel even lustig op los bloggen met foto's van Versailles en misschien nog wel meer. Nu eerst Le Diner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten