donderdag 7 juli 2011

Grand hôtel de l'Empereur Maastricht


Een prachtig hoekpand, het oude gedeelte stamt uit 1904 en dat is aan de gevel gelukkig nog heel goed te zien. Van binnen helaas niet meer, daar is alles aan de standaard van deze tijd aangepast. Ik hoef echt niet in een bed uit 1904 te slapen maar wat meer sfeer en details zou ik wel kunnen waarderen.

Het hotel is overigens meer dan prima. De ontvangst keurig (de stagiare was duidelijk nog maar net voor zijn beleefdheidscursus geslaagd en sprak keurig na alle zinnen met 2 woorden, jawel meneer. Zeker meneer, maar natuurlijk meneer, kijkt u eens meneer. Met een Camiel Eurlingsaccent. Kreeg je er gratis bij.) De kamer ruim, prima bedden, tv, leeg koelkastje (nee geen minibar, ze snappen inmiddels dat alle gierige Hollanders de inhoud van de minibar achter het bed smijten en vervangen voor goedkopere waar uit de supermarkt, wij zijn daarin echt niet anders) een zitje, ruime badkamer (minimaal 2x zo groot als bij ons thuis, kun je nagaan) en uitzicht op het station. Het enige minpunt is de herrie die 's ochtends vroeg begint omdat alle bussen onder je raam doorkomen en tot laat in de avond blijven rijden. Maar dat is dan ook echt het enige.

Het ontbijtbuffet zorgt voor een goede basis om de stad een heel eind in te komen. Behalve toast was alles aanwezig. Poffertjes, gebakken eieren en omeletjes on demand. Super! De koffie was volgens Rinsma niet te hachelen maar daar heb ik als theedrinker geen last van. Er was gelukkig een Kaldi filiaal in de buurt.

Dit hotel is al-met-al een aanrader, zeker als je even let op de aanbiedingen via hotelspecials.nl. Wij boekten 3 nachten voor de prijs van 2, incl ontbijt. Dat komt neer op nog geen €48 per persoon per nacht, inclusief dat ontbijt. Een spotprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten