vrijdag 19 juli 2013

Vakantieles 1:Vertrek op een snikhete dag

En ga lekker vroeg weg. Plan je vertrek om 08:00, dat komt in de praktijk neer op 08:40. Check de thermometer in de auto. Die geeft 18 graden aan. Rij richting Nijmegen waar de laatste dag van de Vierdaagse plaats vindt. Ga in de file staan en zwaai naar de wandelaars. Check de thermometer. 22 graden. Eet een broodje.
Rij door richting Maastricht. Ga in de file staan. Kijk op de thermometer in de auto. Daar staat 23 graden. Rij door naar Luik/Liège. Verbaas je over de smerigheid van die stad en bedenk dat er ook een hele leuke kant aan zou moeten zitten. Verbaas je over de moeite die je auto heeft om de caravan die glooiende Belgische heuvels op te trekken. Zie het temperatuurmetertje op het dashboard boven 100 graden aantikken. Ga net na Luik even tanken. Check de thermometer. 26 graden. Start de auto. Luister goed. Hoor alleen *klik* en verder niets. Probeer niet te panikeren. Vraag een stel Nederlanders of ze je auto met startkabels willen helpen starten. Probeer nog steeds niet te panikeren als dit niet lukt en bel de ANWB alarmcentrale. Inmiddels loopt de auto met hulp van de startkabels maar durf je de snelweg niet op uit vrees dat ie weer afslaat. Zet de auto op een parkeerterrein. Vraag de dame van de ANWB of ze zeker weet dat we de motor weer moeten afzetten. "Ja want ik kan geen wegenwacht sturen naar een auto met een draaiende motor." Geef haar gelijk. Zet de auto uit. Start weer. En haal opgelucht adem.


Rij door naar de Ardennen. Check de thermometer in de auto. 28 graden. Parkeer je auto met draaiende motor bij de receptie van de camping. Check in. Zet de caravan op zijn plaats. Zet de auto ernaast. Check of de motor start. Haal weer opgelucht adem. Check de tijd. 16:10. Afstand afgelegd: 438 km. Zet alles in vakantie-tempo. Check!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten