zondag 27 november 2016

Colchester

Vroeg uit de veren en naar het ontbijtbuffet. Geen hoogstaande kwaliteit hier in het Premier Inn-hotel, maar goed. Het vult. We bleven niet te lang en reden binnendoor naar onze volgende bestemming: Colchester. Een vrij grote stad, groter dan we verwacht hadden. Ook hier was een goed betaalbaar Premier Inn hotel, bijna in het centrum. De keus was snel gemaakt. We installeerden onze spullen en trokken snel de jas weer aan, op ontdekkingstocht.
 





Naast het hotel lag een park met daarin het Colchester Castle en via het park ( we zagen glooiende heuvels, een oude 'vuurtoren' en eekhoorntjes) liepen we zo de mooie oude stad in. We passeerden een vreemd grotesk modern gebouw dat de First Site Gallery bleek te zijn met een tentoonstelling van Gee Vaucher (N.a.v de verkiezing van Donald Trump als nieuwe Potus uitgebreid in het nieuws geweest met deze geweldige illustratie 'Oh America')We hebben er even rondgekeken en zijn toen weer verder gelopen. Bij Jacqueline's Tearoom even naar binnen voor een pot of tea with cheese scone met typisch Britse sferen.




Alle winkels waren open op deze zondag en alles was al even hysterisch in kerstsferen. Als je niet beter wist zou je denken dat Kerst 9 aaneensluitende dagen duurt en dat het volgende week al plaats zal vinden. 'Book your x-masdinner now!' 'Make your x-mas appointment now!' ( bij de kappers) en zo verder. We trokken er ons niet zoveel van aan en kochten gewoon kerstkaarten bij Marks & Spencer.  Volgens goede Britse traditie aten we een heerlijke Sunday roast lunch in een pub en keken er op de grote schermen naar de verrichtingen van Max Verstappen in de F1.




Via wat winkels en een bezoekje aan een vage pub wandelden we uiteindelijk door het Dutch Quarter terug naar het hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten