zondag 11 juli 2010

Zinderende zondag

Vandaag is het zover. Toen we een paar maanden geleden hoorden dat Stevie Wonder zou komen naar het NSJ in Rotterdam gingen we allebei een beetje uit ons dak. We besloten; daar MOETEN we bij zijn. Maar aangezien het programma nog niet bekend was en ik ervan uitging dat Stevie Wonder waarschijnlijk een plusconcert zou zijn (daarvoor moet je nog eens extra bijbetalen voor een apart toegangsbewijs) en waarschijnlijk op zaterdag zou plaatsvinden, besloten we een passe-partout te kopen, inclusief alle plusconcerten, dan zouden we zeker zijn van toegang. We zijn geen pure Jazz-liefhebbers maar dit kwam even mooi uit. En ik zat er geheel naast. Stevie Wonder is de knaller, de sluitingsact van het NSJ en speelt in de grote zaal waar iedereen 'gewoon' naar binnen kan. Maar we hebben genoten van de afgelopen twee dagen, de sfeer is erg goed, het is relaxed, de meeste mensen zijn vriendelijk, geduldig en vrolijk. De muziek is letterlijk 'voor elk wat wils' en de catering is fantastisch. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Er zijn veel verschillende kraampjes waar je een kleine snack tot aan een complete maaltijd kunt kopen, zo is er een kraam met alleen maar Turkse Durum en mezze, een kraam met muffins en verse aardbeitaartjes, een kraam met alleen maar Surinaams eten (Moksi Allesi, Roti, etc) een kraam met alleen maar salades, een kraam met alleen maar Vietnamees, etc etc. Op deze manier kan Rinsma zijn favoriete voer (als het maar heet en Oosters is) tot zich nemen terwijl ik me tegoed doe aan de wat kleinere hapjes als tapas, mezze en sushi. Wat een feest!
Dan de drankjes. Er zijn stands met de beste koffie, een kraam met alleen maar fruitshakes, winebars (voor de betere Prosecco en wijn) cocktailbars en bierkramen. Alle bier is van Grolsch en bovenop het dak bij de DJ's kun je uitsluitend Grolsch beugels krijgen, op alle andere plekken krijg je je drankjes in een plastic bekertje maar ook dat went. Zoals gezegd, het kost een paar centen maar dan heb je ook écht wat.

Het programma van vandaag is aangepast. Doordat het Nederlands elftal vandaag de finale in het WK speelt, is besloten om de deuren van Ahoy wat eerder te openen en het programma in de grote zaal wat naar voren te schuiven. DE wedstrijd zal daar dan te zien zijn op grote schermen en het concert van Stevie Wonder begint pas als de wedstrijd is afgelopen.....

Zal het dak er op blijven....? We wachten het af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten