dinsdag 24 december 2013

Kerstavond in Mokum

Laat opstaan omdat er geen daglicht door de gordijnen komt. Terwijl de gordijnen toch echt heel licht-doorlatend zijn. Het is winter, het stormt (zelfs zo erg dat men de kramen op de Albert Cuijp niet eens wil opbouwen!) het is grijs, grauw en het regent, het zeikt van de regen. Herfstweer, maar geen winterweer. Helaas. We hebben een lekker ontbijtje, doen op ons gemak onze ochtendrituelen en vertrekken rond half 2 in de middag met tram 9 richting Dappermarkt. Het zijn maar een paar haltes, de laatste stukjes wandelen we, en even later hoppen we van overdekte winkelpui naar ander overdekte plekjes. Het zeikt echt van de regen en al onze paraplu's hebben we thuis laten liggen. Hoe dom.
De Dappermarkt is maar een schim van hoe die er normaal gesproken uitziet. Hier en daar is een kraam opgezet. M'neer Rinsma moet en zal kip eten bij een KFC dus dat doen we meteen hier maar. Kan dat afgevinkt worden van het lijstje. En toen? Een klein rondje door het Oosterpark. De puber op de hoogte brengen van het historische feit dat zich hier voltrok. Daarna door de druipende regen wachten op de tramhalte. Tram 9 verder de stad in. Op de Dam stappen we uit maar moeten gewoon moeite doen om met droge voeten de stoep te bereiken, het is overal zo nat en er liggen zoveel plassen regenwater. Er is een soort kerstmarkt op het Damrak, maar die regen, die regen. Dan steken we een klein steegje door en staan opeens in de CoolCat. Puber's idee van een middagje uit. Ze slaagt er wel voor een paar gigantisch leuke mode items. Alles staat haar even goed en ik prijs haar nog maar even de hemel in. Deze jaren zijn immers de beste jaren om te experimenteren met mode.
Dan neem ik een besluit. We kunnen blijven dwalen door de regen, winkel-in-winkel-uit maar we kunnen nu ook meteen door naar café Lange Leo. En dat doen we ook. Het is er heel rustig maar desalniettemin heel gezellig. Drie uur later trotseren we opnieuw de regen en gaan a casa. Pannenkoeken bakken, chillen, nagels lakken en ons voorbereiden op de eerste Kerstdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten