maandag 23 december 2013

Met het complete gezin in Mokum

Rond half 9 werd ik wakker uit een diepe slaap. Thuis hebben we zonwerende gordijnen maar in deze slaapkamer hangen alleen gordijnen die net iets dikker zijn dan vitrage. Daglicht was er vandaag niet veel maar toch is de slaapkamer dan licht. Weklicht.
Op mijn gemak wakker geworden, zoals vrijwel elke ochtend: met minimaal 2 hele grote koppen thee en een werkende laptop. Via Twitter las ik dat meneer Rinsma ook al wakker was. Een uur later ook mejuffrouw Rinsma. Ze vertrokken rond het middaguur en waren hier om 13:20. Na het uitladen heeft meneer Rinsma de auto ergens net buiten de ring neergezet, want gratis, en is met de tram teruggekomen naar het oppashuis. Daarna vertrokken we gedrieën richting Albert Cuyp. Mejuffrouw moet nog wat dingen-die-bij-je-opvoeding-horen zien in Amsterdam. De Albert Cuyp hoort daar zéker bij. We kochten niet veel, behalve een geweldig nieuwe theepot bij de Emaillekeizer, hele lekkere maar retedure kibbeling en zalmmoten voor het kerstdiner van overmorgen. We dronken wat bij Barca op het Marie Heinekenplein. Daarna namen we de tram naar het Rokin en ging mejuffrouw Rinsma te buiten aan een nieuwe kerst-outfit bij H&M. Een beeldig jurkje in het royal blue gaat ze dragen, met rode sleehakken. Ze heeft een figuurtje waar menig model jaloers op zou zijn, met benen die niet lijken op te houden dus dat gaat een heel mooi plaatje worden.
Inmiddels was het pijpenstelen gaan regenen. We namen de tram terug naar 'huis' en kochten bij de Appie om de hoek nog wat magnetronvoer en drankjes. Eenmaal thuis gingen de kaarsjes aan, de tv ook en werd de badkuip gevuld. Het lijkt wel vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten